About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

torsdag 22 augusti 2013

Hur skall en relation vara?

Hur skall en relation vara?

Del 1


J Hur skall en relation vara, se ut, bete sig? Vem skall acceptera den? Vad skall andra säga? Är man udda eller normala? Vad är viktigast i en relation? Sex, pengar, tak över huvudet, kärlek, respekt mm. Skall man leta eller låta sig hittas? Var skall man leta efter den rätta? Finns han/hon överhuvudtaget?  Hur skall han/hon se ut? Skall han/hon vara på ett visst sätt eller räcker det med att han är bra i sängen och har pengar? Eller räcker det med att Han/hon är snygg? Vilka egenskaper skall ens partner ha`?

Min erfarenhet av relationer är bred. Jag har haft 3 ½ långa relationer. Den första varade 6 år där jag gifte mig och skilde mig efter ett år då han blev helt galen samma dag som bröllopsfesten tog slut. Jag var hans och han tog för givet att han kunde göra som han vill med mig. Vilket han kunde,, ”ett tag”
Min andra relation vara i tre år där jag praktiskt taget spelade fotomodell åt en besatt fotograf och min tredje 6 år vilket är barnens far. En tung miljonär som bara tänker på pengar och jobb. Halvan är en import från Makedonien som jag trodde var min själsfrände men det visade sig annat. Där emellan har jag dejtat en del underbara killar som kunde ha blivit till en långvarig relation men ack vad man aktar sig när man bränt sig på den heta mjölken några gånger.
Så låt mig nu berätta för dig vad som är viktigt i en relation…

I dag har jag varit singel i ca 6 år. Jag har dejtat men där har det stannat. Stundvis har jag trott att jag hittat den rätta men så har det visat sig symptom som tyder på disharmoni. Och Disharmoni är det sista man vill ha i en långvarig relation. Så vad är disharmoni i en relation. Behöver jag verkligen berätta det? Alla vet med all säkerhet om de har en disharmonisk relation eller inte men bara för att detta är min blogg och jag kan skriva vad jag vill så skriver jag det utifrån min synvinkel och hoppas att det kan hjälpa någon att komma ur sin dysfunktionella relation eller skaffa en funktionell.

Det allra största felet vi människor gör när vi söker en relation är rädslan att bli ensamma för alltid. Men vi glömmer hela tiden att vi en dag ändå kommer att bli ensamma. Vi tror att vi inte kan klara oss själva och visst i vissa falla kanske det är så men det finns alltid ett val tom i de svåraste situationerna. Först och främst roten/fördomen: Vi är här för att föröka oss! Hur skall vi föröka oss utan en partner?! Hmm…. O my God! Jag måste ha en partner för annars blir jag ensam resten av mitt liv! Skit i konsekvenserna. Det viktiga är förökandet och partnern. Sedan kan vi spela teater för resten av världen att vi mår jätte bra och tävla med alla grannar och släkt om vem som har mest och bäst. Vi tävlar så mycket att vi sliter ut oss på jobb och hemma med barn och partner. Vansinne!!!

Mina relationer lärde mig en viktig sak., Hur mycket jag älskar mig själv. Inte bara mina relationer till män utan vänner och familj också. De lärde mig att jag är den viktigaste på den här planeten. Ju mer jag gav desto mindre fick jag och jag blev ledsen och besviken men starkare och starkare,, tills jag en dag kände mig stark som En Gud.  Gatan började lysa när jag gick på den. Jag började se mig själv vacker,, vackrare, vackrast. Jag stängde dörren till alla. Jag började säga NEJ! När jag hade lärt mig att säga NEJ tillräckligt många gånger kunde jag säga JA på rätt sätt och i rätt tillfällen. Jag blev tyst ( jag började meditera) I tystnaden fann jag min kropp och min själ, slutligen mitt sanna jag och dörren till evigheten. Jag insåg att det inte finns några gränser. Att jag är underbar precis så konstig som jag är. Det underbaraste var att jag blev tyst och hade ett leende på mina läppar konstant. Detta tog fram rätt människor i mitt liv. För "fel människor" är livrädda för dem som strålar och mår bra Jfredag 15 februari 2013

Abstrakt JA! Men SANT!

Avslöja lögnen... 
Avslöja illusionen... 
Avslöja hatet... 
Avslöja det onda... 
Avslöja det sjuka... Så försvinner de. 

För inget från skugglandets mörker, kan överleva i det sanna ljuset. Våga säga endast det du vill säga så slipper du ljuga...
Våga leva bortom den fysiska välden så slipper du illusionens smärta...

Våga erkänna att du älskar i stället för hatar så dödar du dina fiender utan vapen...
Våga erkänna hur bred och vild din fantasi är så kan du börja njuta av den i stället för att skämmas...
För inget som i sanning fyller en funktion för dig och den här världen på ett positivt sätt är fel. Hur andra uppfattar din värld är deras världs problem :) 

Ja, detta kommer säkert att reta någon men det är i sanning inte meningen utan jag vill väcka tankar som väcker frihet. Det är inte bara världens krig och svält som är helvetet på jorden. Människans synder, gränser, moral om hur saker och ting skall tänkas, göras och varas är inledningen till allt helvete, tror jag.
Kan inte människa få leva ut sig själv i stället? Välja själv hur var den vill leva? Kan inte människan få leva i mental frihet utan begränsningar från alla fördomar och regler? Räcker det inte att systemet styr oss som små robotar?

Vi är inte ett spel som systemet skall roa sig med! Vi är en organism som har känslor, tankar och rörelser som kan skapa mirakel om vi bara kunde finna friheten och tiden att göra det:

Var finns din frihet? Min finns hela tiden omkring mig, i mig, ur mig och jag lever ut min fantasi! Jag lever kanske mitt sista liv och jag tänker njuta av det! Hur njuter du av livet? 

Titta på videon som följer under Dali Lama bilden! Håller du inte? Ah!! Kom igen nu!! Visst håller du med! Fördomen, bakgrunden, religionen och systemet kommer att säöga åt dig att den här mannen är helt galen men när du tittar på videon så vet jag att du bara älskar vad han säger för det är helt SANT!!!
http://www.youtube.com/watch?v=5ocbZhRQS9I

torsdag 14 februari 2013

Dubbelmoral, Dualism, Dualitet

Först lite om dubbelmoral. 
Många veganer som inte äter djur har inga problem med att döda flugor och mygg...Politiken som alltid säger en sak men gör en annan för mänskligheten. mannen eller kvinnan som så troget och gullit är jätte trogen och jätte ren för att sedan visa hornen och bli den värsta bedragaren/bedragerskan. Muslimer som äter gris. Kristna som ljuger, krigar mm. Jaaa listan kan bli lååååång! Och tänk, allt detta existerar i den världen som vetenskapen älskar att identifiera sig med. men är det sant? Ja det är det, i alla fall för den som väljer att tro att vi endast lever och dör och inget mer med det. Ändock är det just denna som ständigt oroar sig för dubbelmoralen!


Dualism.


lever vi i dualismen nu eller är det en illusion? I min värld illusion. Läs: 
http://www.bokus.com/bok/9789197705967/oandlig-karlek-ar-den-enda-sanningen-allt-annat-ar-illusion/
I vilket fall så är dualism en form av dubbelhet också. Den beskriver att människan inte bara är människa utan en själ också. Och vad är en själ kan man fråga sig :) Jag skriver inte detta inlägg nu för att svara på¨mina egna frågor vilka jag kan svaren på men jag vill väcka tankar kring dubbelheten. jag vill väcka en förståelse, acceptans för det dubbla hos människan. Det är ok att vara dubbel. det är inget vi kan göra något åt. Vi är födda med dem men det är olika från individ till individ hur och på vilket sätt denna är dubbel. 

Dualiteter.


Japp! Tänker inte förklara för så är det bara. Vi är alla olika och dubbla. Det är där i som valet och friheten att välja finns. existensen av livet, funktionen vi fyller är fylld av dualiteter. Precis när vi tror att vi gör rätt eller på ett visst sätt,, så gör vi annorlunda i stället. Gjorde vi fel val då? vem blev lidande? Vems fel är det? Alla gör vi val utifrån våran egen värld. Hur andra drabbas av våra val är deras problem. Hur du drabbas av någons val är ditt problem. Så är det bara. Yttrandefrihet är en form av dualitet också. Du kan säga en sak men tänka en annan. men är det fel då? 

Du, Jag, Vi alla har en funktion  i världen och det är inte att bara leva och dö för då hade inte dubbelheten funnits.
Funktionen är just att kunna älska dubbelheten i varandra. Älska varandra precis som vi är. Utan kontroll, utan fördomar och utan förväntningar!!!


När vi kan hitta det underbaraste i varann som är KÄRLEK kan vi även hitta våran tvilling själ och tro mig, oftast är det den du minst anade. Den du minst liknade men som du hade mest att lära dig av.
Det är dualiteten som för oss samman. Likheten har vi redan och den är varken kul eller spännande. Så var inte rädd för människor som är olika dig. De är just dem du har mest att lära dig av. Puss o kram från mig

Izabella Marija Angeliva 


Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade