About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

måndag 23 augusti 2010

Att tro räcker inte, del 5


Det är mycket enkelt att framkalla den tanken med andligt utvecklande om den andliga världen och att alla människor har en skyddsängel vid sin sida. När en människa också blir döpt i sin tro växer närheten ännu mera. Den blir till personens följeslagare, vaktare, lärare och finns med hela livet, eftersom ängeln redan är utvald från början.  Människan försvinner från den fysiska världen och återkommer igen med Guds sända guide som väntar på tröskeln åter igen och väntar på att få tjäna exakt samma individ fast i en annan fysisk form.  Vår Guide är alltid med oss, omkring oss och bevakar oss… Men vi frågar ändå varifrån all ondska föds, så mycket elände i livet. Var är då änglarna som står vid varje människa?

Det har funnits en fallen ängel som blev djävul, som alla vet om men han är också en ande och tillhör den andliga världen men har fallit av sin tro till Gud… Den onda kraften som vi valt många gånger att kalla till djävul kan inte göra något själv…
Han r en djävulusisk ande, vild och galen vilken vi möts med i denna värld, vilken vi är rädda för, vilken vi äcklas av och i olika skeden skapar panik.

Egentligen behöver vi inte vara så rädda som vi är, utan på ett annat sett. Sankt Serafim sarovski berättade att djävulen är som lågan på ett ljus; blås på den så försvinner den på en gång. Men man måste verkligen förvandlas till denna låga och verkligen våga blåsa med all världens kraft. & vi människor vi blåser och blåser men vad händer? Vi blåser inte alls!
(En vis präst sade till mig i sommar: mitt barn, hit kommer folket och tänder sina ljus, lägger lite pengar, pussar på ikonerna, önskar sig det ena och det andra och sedan går de hem. De tar med sig heligt vatten som om det skulle rena dem. Men ingen stannar upp och lyssnar. Vad är det vi präster predikar om? Vad sjunger vi om ? Vilken betydelse har alla ikoner och varför de egentligen kommer hit? Om de stannar upp kanske de möter sig själva och den heliga anden gör sig till känna och detta mitt barn är människans dilemma; att möta sig själva). Så sant, så sant…

Men vi måste förstå att djävulen inte bygger något utan rasar allt som den Gudomliga skapelsen erbjuder oss. Den fallna anden (Djävulen) försöker med alla krafter att förvandla, manipulera, förfalska vår andliga skapelse och om vi inte gör motstånd mot hans hinder och förfalskningar är det lätt för oss att falla för frestelser som inte är bra. Men vi kan faktiskt motsätta oss honom genom våran Guide som alltid är med oss. Var skyddsängel. Själva ordet ängel betyder tjänare. De tjänar Gud och så också oss människor på denna jord.

Lite om sankt serafim sarovski:
Han föddes i Ryssland 1759 hos fromma och rika föräldrar. Han var respekterad för sin välvilja och har sin historia därefter som ni kan googla om eller läs a i bibliotek om. Här följer några av hans budord:
. Ett gott arbete som vi utför i Guds vägar ger oss hans nåd och hjärta.
. Viljan av allt är tre; (Jag har alltid tolkat tre enigheten som; Fadern(hjärnan/tanken), sonen (hjärtat) den heliga anden(anden).
. Bönen är ett verktyg som du alltid bär bed dig.
. Sök, be och ge inte upp.
. Vår olycka är…att inte växa i nåd och Guds sinne.
. Sök andliga lärdomar och vet i ditt hjärta att Gud är med dig.
. Prata ofta med din följeslagare (Tjänare/guide/ängel) Så var säker på att du blir hörd.

Forts följer*

(Info från nätet om änglar)
Skyddsängel är enligt zoroastriskkristen och klassisk grekisk tradition, en ängel som beskyddar och bistår människor. Skyddsängeln sägs oftast vara en person som efter sin död fått en uppgift att skydda en fortfarande levande person som varit väldigt viktig för den döda. Det finns exempel på folk som jobbar med fiktion; författare, regissörer osv, som säger att de väldigt starkt tror på att deras skyddsängel är en av de fiktiva personer som han/hon jobbat med. Det sägs kännas lika verkligt som om ängeln hade varit en verklig person när han/hon levde. Inom zoroastrismen kallas skyddsänglarna för fravashi. Tron på änglar för kristendomens del, blev utbredd under 500-talet med angelologin som utgick från Dionysios Areopagitas verk. Sedan dess har uppfattningen om änglar förändrats i bådeÖstortodoxa och den Katolska kyrkan, men det är en allmän uppfattning i dessa samfund att sådana skyddsänglar hjälper den människa som Gud har anvisat dem, och för fram hennes böner till Gud. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade