About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

onsdag 2 december 2009

Vad är meditation?


Riktig Meditation är ett läge där du inte tänker. Tankar är motsatsen till meditation. När du mediterar skall du se till så att hjärnan inte tänker. Detta är inte lätt men med övning kan du klara det. Kunde jag så kan du. Det tog mig ca tre månader att fatta hur jag skall släppa tankarna.


Efter sex månader var jag där, I ett läge av extas. För vissa kan det ta flera år för andra någon vecka. Allt beror på hur man är, hur mycket tid man lägger ner och hur man väljer att leva sitt liv.
Alla kan lära sig att meditera. Ju längre tid du sitter i tystnad desto högre medvetenhetsnivå uppnår du. Meditation är den bästa medicinen som finns. Mot allt! framförallt stress. I meditationen hittar du svar på allt du vill veta. Inte just när du sitter i det tysta men undertiden som dagarna flyter på arbetar nämligen ditt högre jag med dig eftersom du i meditationen tömmer gamla tankar och kan släppa in nya. Meditation är en sorts utrensning. Du rensar negativa tankar.

Tankar som styr ditt liv, din kropp, dina känslor och allt som du gör. Tankar är lika med ego. Jag skulle grovt vilja jämföra dem med djävulen.
Tankar som är positiva är bra att tänka. Men dessa tankar är inte lätta att tänka i den här stressade världen som vi lever i. dessa positiva tankar måste vi lära oss att tänka. Genom att meditera kan du hitta dem. För i meditationen finns ingen tid och rum.

Här finns bara du. Och allt du behöver är du. Du inser hur underbart det är att bara ha dig själv. Den dagen du känner en känsla av en enorm lycka som kommer direkt från hjärtat är den dagen du vet att du har lärt dig att meditera. Den dagen du känner att du nästan lyfter av glädje är den dagen du känner extas. Du är alltså glad för ingen orsak. Ingen har sagt något eller gjort något.

Du har mediterat dig till en evig lycka. Den dagen du har lärt dig detta kommer du alltid att kunna återvända dit så fort något känns jobbigt eller går emot dig. Inget kan längre gå emot dig för du vet att inget spelar någon roll. Tid och rum finns ju inte för det har du upplevt. Allt som sker utanför meditationen är en illusion. Läxor som vi skall lära oss och andra.

Den dagen du kan meditera kommer du av hela ditt hjärta vilja lära alla andra det. För nu är du full av kärlek och ödmjukhet. Och du vet att det finns inget bättre än att dela med dig av denna kunskap för du vet att alla är värda detta tillstånd. 24 timma om dagen är hjärnan full med skräp. Till och med när vi sover. Tankarna som är lika med vårt ego vill styra oss hela tiden. Den vill inte se oss lyckliga. Den tillåter oss inte att sova ordentligt, att äta ordentligt, att umgås ordentligt och leva ordentligt. Den vill helt enkelt suga musten ur oss tills vi kommer till det som kallas: JAG HAR GOTT I VÄGGEN!

Så var kan vi tömma allt detta skräp? Med sömnpiller kanske? NEJ! Det ger biverkningar och beroende. Med en ny pojkvän? NEJ! För alla har sina brister, den förändringen fungerar inte såvida du inte lever i full medvetenhet och vet vad du vill. Byta bostad? NEJ! Den förändringen fungerar heller inte för så länge du inte är klar med dig själv kommer du ej att trivas på det nya stället heller. Missbruk av olika droger eller köp av materiella ting? NEJ! Det leder bara till sjukdom och undergång. Att tömma våra tankar och verkligen gå in i oss själva och leta efter svaren är enda svaret. Meditation är vägen till frihet. Det finns ingen annan väg! Med meditation lär du dig att leva här och nu. Du lär dig att släppa det förflutna och lita på framtiden. Du lär dig att släppa dina rädslor. Du lär dig att älska dig själv och alla andra.

I meditationen kan du tömma allt skräp som du inte behöver. När du har kommit dit, så att du verkligen kan slappna av och inte tänka behöver du inte längre sitta varje dag i flera timmar. Det räcker att du en gång om dagen hittar 10-15 min för att andas ut och tömma tankarna. Att be är också en bra meditation. Om du inte tror på Gud så be en positiv bön till din egen ande eller ditt högre jag. Sitt i 15 min och gör en positiv bön. Säg positiva saker och önskningar. Skicka kärlek till andra som du kan tänka behöver det. Ju mer du ger av dig själv desto mer får du tillbaka. Tro mig! Det är då!

Det enda redskapet som behövs när du skall meditera är en stol och dig själ. Hitta en plats där du vet att du inte blir störd av ljud eller andra människor. Sätt dig med fötterna i golvet och händerna på knäna med handflatorna uppåt och börja slappna av. Börja med att slappna av i fötter, ben, lår, rygg, händer, axlar, nacke och hela huvudet. Visualisera att ett snöre drar dig upp mot himlen från hjässan och ett snöre drar dig från korsryggen ner mot jorden. På detta viset sitter du rak men ändå avslappnad. Meditationen skall inte vara en prestation eller ansträngning. Var bara avslappnad och låt det ta tid. Det tar tid att lära sig slappna av och hitta sitt sätt att göra det på också. Många vill ligga ner men då finns det risk att man somnar.

När du är helt avslappnad i kroppen skall du bara känna att du andas i lugn takt. Tänk på andningen i början. Hur fungerar andetagen? Se till att du andas i din egen takt utan prestation.
Kommer det tankar vilket det sannerligen kommer att göra för vårt ego älskar att ta tag i oss just i de momenten som den känner sig hotad. Fös bort tankarna och säga till dig själv att detta är din egen tid och inget får komma emellan. Tillåt tankarna att komma men låt dem också komma förbi. De skall inte stanna i din meditation.

Säg: tack för att ni finns men inte nu! Och så återgår du till dig själv. Enklare än så här är det inte. Du sitter alltså och tömmer hjärnan på dina tankar. Du tänker inte. Det kan du göra i morgon på jobbet eller i skolan. Men just nu finns inget förutom du…

Lycka till

Marija

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade