About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

tisdag 28 april 2009

Frihet del 2


2009-02-18

Frihet kan vara många saker.

För mig är frihet att få vara den jag är utan att behöva spela någon annan för att behaga någon annan. För mig är frihet att umgås med vem jag vill utan att var tråkig eller elak, att få välja vem jag vill umgås med. Jag älskar allt och alla men för den saken skull behöver jag inte umgås med alla. Det är viktigt att bli medveten om vem man umgås med. Negativa människor som man inte kan hjälpa skall man antingen kunna hantera på ett bra sett eller inte umgås med dem alls. Människor som jag kallar för energitjuvar är omedvetna om vad de gör mot andra. Dom vet inte bättre men de tar ständigt andras energier, antingen genom dömanden, kritiseringar, våld eller annat. Det är viktigt att lära sig att sätta gränser mot omvärlden. På mina meditationscirklar lär vi oss exempelvis hur vi skall stänga oss inför möte med negativa energier. Man kan göra det lätt för sig. Exempelvis genom att man tänker sig att man är en lampa som släcks eller en regnbåge som släcker sig färg efter färg. På meditationen visualiserar vi att vi är blommor med olika färger som vi stänger igen blad för blad. Frihet är faktiskt att få vara den man är. Känner man att man inte lever sitt liv fullt ut, att man inte gör det man vill göra, man är nervös, stressad, elak, uppkäftig, dömande eller annat som kan tyda på att man inte är som man vill vara är det i så fall dags att ställa sig några viktiga frågor:

Vad vill jag?
Vem är jag?
Hur skall jag förändras?
Vilka är mina skuggor som gör att jag blir som jag blir?
Hur ser mitt mönster ut?
Hur har mitt liv sett ut hittills?
Vad kan jag ändra på för att bli bättre?

Listan kan bli lång på frågor som man kan ställa till sig själv. (I slutet av detta kapitel finner ni frågor som ni kan jobba med) Det är viktigt att man vill förändras när man ställer frågorna för då får man svaren. Kanske inte på en gång men på olika sett genom tiden. Kom ihåg att ingen är perfekt och ingen föds elak eller dum. Livet gör oss till vad vi blir men det underbara är att vi kan förändras. ALLA KAN FÖRÄNDRAS? Det tar bara lite tid. Det är trots allt därför vi är här på den gröna lilla jorden. Vi skall lära oss att vara underbara, ödmjuka, kärleksfulla, snälla, fantastiska, glädjestrålande och ja, här kan listan också bli lång på alla underbara saker som vi skall lära oss att bli. Men framför allt förlåtande och ödmjuka. angelblue

Vi går igenom mycket läxor genom livet. Vi faller och vi reser oss. Hinder efter hinder pustar vi och säger. Fy vad allt är för djävligt. Varför skall just jag drabbas av detta elände? Men inte en enda gång reser vi oss och tänker: Hur skall jag göra för att inte hamna här igen? Hur skall jag ta lärdom av denna läxa? Utan hela tiden varför. Ordet varför skulle bannlysas. Ordet hur borde framhävas. Bättre att ställa sig frågan: hur hände detta? Inte varför. Hur bar jag mig åt? När man ser det från ordet HUR kan man lättare ändra på det mönstret. Ordet VARFÖR tycker bara synd om sig själv och vill inte förändras.

En gång för tre år sedan såg jag mig i spegeln och jag frågade mig själv: Varför händer detta mig igen? Vad skall jag ta mig till nu? Innan var alla problemen ganska enkla trots att jag då tyckte att jag hade hamnat i det värsta eländet man kan tänka sig men nu? Två barn som knappt fyllt tre och fyra år och en insikt som bara väckte mig totalt. Jag hade allt man kan tänka sig. Allt man kan önska sig. Mina vänner sade att jag hade hamnat i smeten. Men jag kände mig mer olycklig än någonsin. Jag var ensam. Jag hade ingen familj. Jag hade en man som jobbar 24 timmar och 2 barn som skriker och vill ha mat. Jag matade mina små änglar och tog hand om dem så gott jag kunde. Plötsligt insåg jag att jag levde mitt liv genom dem. Jag hade ingen man vid min sida och inga svärföräldrar till hjälp. Min far tål inte skrik så min mor fick jämt komma till hjälp men den hjälpen hade jag otroligt svårt för då jag vet hur dåligt min mor mår. Det blev en hård kamp mellan rätt och fel. Allt som skulle ha varit rätt blev fel och jag var tillbaka till mitt tomma rum. Jag gav och gav och fick inget tillbaka. Men nu får det vara nog!!! Tänkte jag.

En liten berättelse om när jag fick nog och blev andlig…

En dag i början av 2005 var jag på väg till min kusin i Malmö. Hon och jag har aldrig riktigt kommit bra överens för hon är andlig och har alltid varit det precis som många av min fars sida av släkten är. Min kusin (vi kallar henne Britt) och jag har alltid funnits för varandra när vi har haft problem i livet och tro mig, det har varit en hel del. Med tiden utvecklades min kusins andliga förmågor väldigt starkt. Hon kunde se sina mönster och brister men inte jag. Jag vägrade att erkänna att jag mår dåligt eller är svag på något sett.

Hon försökte ofta få mig att lyssna, varva ner, be eller meditera men jag förstod inte vad hon pratade om. Jag tyckte att jag var perfekt och det var fel på alla andra. Jag skrev böcker om meningen med livet och jag kunde hjälpa alla andra omkring mig men inte mig själv. Jag såg helt enkelt inte hur dåligt jag egentligen mådde. En dag kom vi ihop oss ordentligt när hon var i Göteborg. Min lilla Gabriella hade kolik och hon skulle använda sig av healing för att få henne att sluta gråta. Jag blev så arg att jag skrek åt henne att sluta. - Det där hjälper inte sade jag högt! Utan att ens låta henne försöka först. Sekunderna efter det hade jag ont i magen och visste inte var det kom ifrån. Britt åkte hem nästa dag med en otrolig besvikelse i sina ögon och jag förstå idag varför.
horse

Någon vecka senare ringde jag upp henne för att be om ursäkt för mitt beteende. Jag skyllde på dåliga nerver osv. Som vanligt sade hon att jag alltid är välkommen. Det är nog dags för dig nu sade hon men jag förstod inte riktigt vad hon menade. Jag visste bara att jag behövde komma ifrån barn och allt omkring mig.

På väg ner till Malmö stannade jag till i staden Ängelholm för att besöka ett gammalt hotell som jag länge hade velat se. Här skulle jag dricka deras berömda te och bara ta det lugnt. När jag satt där i en gosig fåtölj med koppen i handen läste jag på en dörr: ANDLIG VÄGLEDNING – Birgitta Armeni. Jag fundera en stund om jag skulle knacka på och se om hon hade tid och slutligen gjorde jag det.
Ett bekant ansikte öppnade dörren fast jag visste att jag aldrig hade träffat henne förut. Som tur var hade hon tid. Snart kom jag på att hon var en kopia av min frisör lärare som jag utbildade mig hos 1990 – 1994. Den läraren hade en stor betydelse i mitt liv. Hos henne fick jag lära mig vad disciplin är. Inne hos Birgitta var det mysigt. Det kändes skönt att sätta sig framför henne och jag visste att här kommer det att hända saker minsann. Jag fick första prata ut. Jag pratade i en timme om hur djävligt mitt liv hade varit, om hur jobbigt allt och alla är, om min sambo som jag tyckte var en stor idiot. Om min fruktansvärda far som var skyldig till mina dilemman osv. hon lyssnade. När jag var klar ställde hon en fråga som jag inte hade förväntat mig: Så du är perfekt Marija? Jag blev skockad och visste inte vad jag skall svara. Med halva munnen svarade jag bara att: - det har jag inte sagt. – nä men du säger att alla andra är dumma och har en massa fel men jag har inte hört något om dina brister. – har du några brister? Jag kommer ihåg att jag började gråta och viste inte riktigt vad jag skulle säga. Full av ångest och rädslor kunde jag bara gråta. Hon kom fram och kramade mig. Det är ok sade hon. Du är inte ensam i detta men du skall veta sade hon sedan. Du har bara dig själv att skylla på. För det är du som tillåter allt detta att ske i ditt liv. Det är ingen som har tvingat dig eller tvingar dig. Du står i detta själv och du måste ta dig ur detta själv. Jag kan hjälpa dig finna vägen men du måste vandra på den själv. Logisk som jag alltid är så klingade orden väldigt logisk. Jag hade ju faktiskt satt mig i situationen själv. Birgitta fattade tycke för mig och det gjorde jag för henne också. Jag grät och skrattade med henne i fyra timmar. Hon släppte inte ut mig därifrån förrän hon var säker på att jag visste vad jag skulle göra med mitt liv. Enligt henne var jag här för att hjälpa andra människor som har haft samma problem som jag. Hon skrev upp vilka healing kurser jag skulle gå på, hur jag skall meditera osv. oroa dig inte sade hon. Jag är din första vägledare men du kommer att möta din riktiga andliga guide så småningom. Sedan talade hon om att jag skulle möta en tjej med kort, svart hår i Malmö och att jag skulle lyssna på henne för hon vet vad hon pratar om.

Omtumlad av allt hon hade sagt satt jag i bilen och funderade en stund innan jag tände bilen. Visste kvinnan vad hon pratar om? Vart är jag på väg nu? Min kusin har alltid haft långt blont hår. Vem är nu den mörkhåriga kvinnan med kort hår som jag skall träffa i Malmö? Vad är healing? Varför skall jag hålla på med det?
Min hjärna var som en bomb som snart skulle explodera.

Hela vägen ner till Malmö var jag bedövad. Jag kände bara ratten under fingrarna och mina tankar som pulserade runt i hjärnan. Jag och min kusin Britt skulle träffas framför en Mc Donalds. Vi stod nära varandra och väntar på varandra men känner inte igen oss. Som frisör är det inte lätt för någon att veta vilken hårfärg jag skall ha här näst så hon ser mig inte. Jag väntar på min blonda kusin men ser ingen. Plötsligt så ringer hon och undrar var jag är. Jag hör hennes röst och vänder mig om. Där stod en korthårig mörkhårig Britt. Hon har klippt och färgat sitt hår. Då brast jag i gråt och allt som Birgitta hade sagt kom tillbaka till mig. Vi höll om varandra länge och jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket i hela mitt liv. Tiden hade verkligen kommit och jag visste om det nu.
Hela helgen hos min kusin fick jag lära mig vad andlighet är och hur jag skall använda mig av det. När jag kom hem till Göteborg gick jag och lärde mig Healing, Nummerologi, meditation och allt om hur man övar sin intuition. Jag kan inte beskriva glädjen som kom ur allt detta. Jag kände mig fri, stark och kunde ta tag i mitt liv nu på rätt sätt. Utan självbestraffningar eller dömanden från andra människor.

Jag ringde till Birgitta några gånger efter det för att höra om jag är på rätt väg för jag tyckte inte att jag kunde slappna av riktigt i meditationerna för att träffa mina guider, änglar och allt som hon hade sagt. Hon sade bara att jag måste vara tålmodig.

- Man blir inte andligt på ett år. Det tar tid.
- Visserligen kommer det att gå undan för dig, då du är ett riktigt ånglok, men du måste ta det lugnt för att inte missa något på vägen, sade hon. Jag fortsatte meditationerna och väntade på min andliga guide som skulle dyka upp på något sett. Ett år senare kunde jag verkligen meditera. Jag var ett med universum och känslan måste bara upplevas. Den är svår att beskriva då det är en känsla av extas. Jag var evigt lycklig och visste att den här lyckan aldrig kommer att lämna mig oavsett vad jag kommer att gå igenom i framtiden. Detta var verkligen sant. Dagen kom då mitt ex sade upp mig från mitt jobb och krävde att jag skall flytta då han hade skaffat sig en flickvän. Mina barn tänkte jag!? Skall en annan kvinna ta hand om dem när de inte är hos mig? Vart skall jag bo? Vart skall jag jobba? Pengar hade jag inga. Ok, tänkte jag. Detta är kaos! Och nu skall jag vara stark. Det kommer att ordna sig. Jag bad den Heliga Anden om hjälp mer än vanligt. Jag mediterade mer intensivt. Samtidigt sökte jag lägenhet och ny lokal att jobba i. Det såg mörkt ut men jag visste hela tiden att det kommer att ordna sig. Jag bad universum om ett tecken och en dag kom en kvinna in som hade hört att jag jobbar med healing och undrade om jag ville dela lokal med henne. Jag kan inte beskriva lyckan just då. Jag hade hittat en lokal. Någon vecka senare hittade jag en lägenhet och det var en underbar känsla. Tanken på att jag skulle slippa vistas med en man som verkligen inte förstod mig var obegränsad härlig. Jag insåg att jag hade etsat mig fast vid honom på grund av barnen. Jag ville ha en familj. Inte honom. Barnen var så små att de inte förstod riktigt vad som pågick. Vi bestämde oss för att vara vänner inför barnen och det gick bra. Jag tror aldrig våra barn har sett oss bråka och det är jag evigt tacksam över. Varannan vecka skulle barnen bo hos mig och varannan hos sin pappa. Detta har fungerat jättebra med tanke på att allt sedde i ett meditativt tillstånd. Jag vet att om detta hade hänt innan jag hade jobbat med mig själv hade det varit dunder och brak. Jag hade aldrig accepterat att vara utan barnen en dag. Detta kallas för kontroll behov. Jag hade bråkat om att få hjälp med pengar från hans sida. Detta kallas för utnyttjning. Listan kan bli lång på dumma saker man kan hitta på vid en separation bara för att djävlas med den andre. Men inget av detta skedde. Givetvis håller vi ständigt inte med varann när vi pratar då vi är helt olika men jag säger det: tack gode Gud för den som ger med sig. Den dagen man lär sig att släppa taget om sitt ego och kontroll behov får man så mycket gott tillbaka. Allt går min väg i dag utan att behöva tjafsa med mitt ex. Han är som han är och så länge han inte slåss, dricker eller annat som kan tänkas fruktansvärt så är han ok som pappa till barnen och dem behöver och älskar sin pappa hur han än är. Ja, givetvis blir verkligen som Birgitta hade sagt: Vad man gör det till.

Min andliga guide dök upp precis innan jag skulle flytta. Hos henne gick jag på meditations cirklar som jag själv har i dag på Sunrise. Här på Iriz Academy har jag verkligen vuxit som människa, hittat mitt inre barn, vad jag vill och längtar efter. Jag träffade otroligt goda vänner som jag umgås med i dag och som jag älskar. Här insåg jag att jag verkligen inte är ensam. Alla har problem och alla problem är relativa. Inget är värre än det andra men vi är här för att hjälpa varandra. Och detta kan man bara göra på rätt sett när man är full av kärlek. Gudomlig kärlek och ödmjukhet. Den dagen man kan älska och förlåta allt och alla har man kommit så långt att man kan ta Guds hand och känna att man är på den sanna och rätta vägen. Jesus kom till jorden och offrade sitt liv för att visa oss just detta. Vi är kärlek och vi kan inte vara något annat då kärleken skapade oss. Den heliga Anden skapade oss därför är vi andliga…

Fortsättning följer…

Nedan följer de frågor som jag har jobbat med och som har hjälpt mig otroligt mycket i livet. Jag hoppas verkligen att du också skall ha lika stor nytta av dem. Om livet känns för jobbigt och du inte vet vilken väg du skall ta är du alltid välomen att komma på vägledning hos mig.Visst är det lättare att fastna i det vi är rädda för eller det som
är nytt som vi aldrig gjort tidigare och känna att du inte
Kommer vidare.

Ursprunget till detta sitter i vilka
tankar vi skapar kring det som lockar fram rädslan eller den
okända situationen.

Det finns bara ett sätt att förändra verkligheten och det är att
Lära sig hur man tänker och vad man känner.

Du ska alltså lära dig att tänka på vad du tänker

De 50 frågorna nedan kan du använda för att lära känna dig
Själv lite bättre. Lär dig mer om vad du vill

1. Om du har fullt upp i ditt liv vilken är det första du verkligen skulle kunna förändra
2. Inom vilka områden i ditt liv vill du skapa förändringar
3. Vad kan du arbeta med just nu som skulle skapa den största förändringen i ditt liv
4. Vilka tvivel känner du inför att göra den viktigaste förändringen just nu i ditt liv
5. Vad är det du står ut med och tolererar
6. Gör en lista på det som du vill ha mer av i ditt liv
7. Gör en lista på det som du vill ha mindre av i ditt liv
8. Skriv ned 3 saker som du gör regelbundet som inte stödjer ditt växande
9. På vilket sätt kan du göra det aktuella målet så konkret som möjligt
10. Vilket är den största vinsten du skulle göra när du når ditt mål
11. Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas
12. Vad kan du göra för att gå närmare ditt mål istället för att komma längre ifrån det
13. Vad är det du älskar
14. Vad är det du hatar
15. Finns det något du verkligen skulle vilja göra innan du dör
16. Är nu det rätta tillfället för dig att nå dina mål
17. Vad kan du arbeta med just nu som får dig att le
18. Vad behöver du förändra för att ditt liv ska vara perfekt
19. Vad vill du verkligen som mest
20. Finns det någon förändring som du kan göra i din livsstil som skapar mer ro och harmoni i ditt liv
21. Vad är det första du gör när du tar första steget vidare
22. Vad behöver du lära dig eller veta för att kunna ta det första och andra steget.
23. Vem kan du tala med som hjälper dig med de första stegen
24. Vem känner du som redan nått dessa mål som du kan lära av, umgås med eller tillbringa tid med
25. Hur ska du göra för att få den kunskap, information som du behöver
26. Vilka tre saker kan du göra denna vecka för att uppnå ditt mål
27. På en skala mellan 1-10 hur gärna vill du agera för att nå målen
28. Vad behöver du lära dig att hantera för att förändra lusten att gå vidare mot ditt mål. Hantera rädslor, mer stöd av andra, mer glädje tydligare mål,
29. Vad skulle någon som redan nått detta mål göra i denna situation
30. Vad kommer det att kosta dig på alla plan om du inte gör något åt detta
31. Vad kan du lära dig av den här situationen
32. På vilket sätt är den nuvarande situationen perfekt
33. Hur kan du omedelbart börja njuta av förändringsprocessen
34. Vad i denna process kan du känna tacksamhet över
35. Vad gör du bra och vad kan du göra ännu bättre
36. Hur kan du leva i mera glädje i ditt liv
37. Om du var din egen coach vad skulle du säga till dig själv just nu
38. Vad blir resultatet av den attityd du har just nu
39. Vilket är ditt bästa sätt att sabotera för dig själv och dina mål
40. Vad kan andra säga till dig för att påminna dig när du saboterar för dig själv
41. Vilka är de 3 största styrkorna som finns
42. Vad är du förväntansfull inför just nu och vad ser du fram till
43. Hur kan du får mer energi in i ditt liv
44. Om du har nått ditt mål på vilket sätt skulle ditt liv vara annorlunda
45. Vad skulle vara det ultimata tillståndet för dig om du kunde göra vad du vill
46. Vad kan du göra för att få mer ekonomisk trygghet
47. Vad handlar ditt liv egentligen om och vilket är ditt syfte med livet
48. Om du skulle gissa vilket syfte ditt liv hade vad skulle du då gissa att det är
49. Vad vill du bli uppmärksammad för att du åstadkommit i ditt liv
50. Vilka andra människor i ditt liv vill du uppmärksamma för deras insatser


Avslappningsövning

Välj en situation du har svårt att hantera. Det kan vara en arbetssituation, en medmänniska, ett mål du har.

Sätt dig ned och använd din förmåga att skapa bilder och känslor. ( Använda din egen kraft) Se en situation framför dig som du skulle vilja ha den. Det kan vara en situation som du vet du agerar eller känner negativt i. Använd sedan all din kraft att skapa en tanke och känsla av hur du vill att situationen ska se ut. Skapa en bild i huvudet med din vilja och en känsla med din vilja.

Låt inte din rädsla styra dig. Du kan bestämma vad du vill tänka och känna de närmaste 10 minuter.
När du gör övningen under flera dagar så kommer du att märka att du redan har förändrat ditt sätt att se på situationen.

Detta är den skapande tanken för alla tankar och känslor


Marija

1 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, alla dessa människor som tror att dom har speciella förmågor och med flummigt prat få oss att tro på allt dom-för dyra pengar-"vägleder" oss med! Bluff är det och ett sätt att tjäna pengar på andras sökande! Birgitta Armeni är väl ingen psykolog el. pedagog vad jag vet!

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade