About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

söndag 15 augusti 2010

Att tro räcker inte, del 3

Att tro räcker inte, del 3

Med hjälp av kyrkan och den heliga skriften kan vi bekanta oss med andevärlden (ängla världen).

I början skapade Gud himlen och jorden. Så här börjar den heliga skriften. De är de första orden i den första delen av bibeln. I början skapade

Att få kunskap om den andliga världen vilket i bibeln ofta symboliseras som ängla värld har inte bara en abstrakt Guda intresse utan en enorm religiös, praktisk betydelse för våra liv. Vi är ödelagda att veta vad och vilka änglarna är, vilken betydelse de har för oss och vilken vår relation till dem är. Vi behöver också veta att kyrkan lär ut just detta och att dessa två världar är konektade med varann. Himlen & jorden.

Den inre världen skapade den yttre. Han skapade oss som sin avbild.

Relationen på den andliga och materiella världen uttrycks med en lite men kraftfull bokstav/ord & eller and på Engelska, i på Makedoniska osv. Gud skapade ej 2 världar utan en:
En värld - andevärlden, den andra, specifikt från den – materiella. Inte med en akt i allskapelsen. Samtidigt är den ena och den andra världen sammankopplade. Den andliga före den materiella, ja, men också samtidigt.
Det är sagt himmel & Jord. Men hur menar jag då samtidigt?
Åtekommer till det*

St Platon är kristen redan innan Kristus tid och så vitt vi vet var han kraftfullt troende vilket vi inte får ignorerar hos de troende icke Gudavetare. Han hade anmärkningsbara uppfattningar om bildningen och livet på den ideala världen, att finnas till och med mycket värdefulla idéer om den världen: att när vi gör något har vi först en ide i huvudet (i tanken) om det vi skall göra, en ide, och sedan i samband med iden, med tanken som vi skall genomföra så skapar vi just det, Alltså har vi redan skapat det i vårt tanke system och här har du Guds tanke och verk:
Först skapade han andevärlden som en ide värld med vilken han bildar hela den materiella och icke materiella världen.
Detta är så viktigt för oss att förstå just detta betyder att allt som finns till i den materiella världen, där människan finns till, att all skapelse först skapades i den andliga världen vilket är vår ande som sitter i vårt inre centrums system, i den stora maskinen som styr både tankar, kropp och känslor. Där finns all början.
Läser vi den heliga skriften (nya och gamla testamentet) bör vi vara övertygade om just detta.
Forts följer*

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade