About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

tisdag 28 april 2009

En mammas kraft
Var får man sin kraft ifrån? Hur orkar man ens skriva efter en dag som denna:

05.30 vaknar barn ett, gnäll och prat till 07.00 och sedan upp för att göra välling, byta blöja och sätta på en tecknad film.
07.30 vaknar barn två. Gnäll, prat och vill ha välling. Jag gör välling, matar och byter blöja. 08.30 slänger jag i mig en snabb macka, lite kaffe och ett bloss, tillräckligt starkt för att lugna ner min stress. Sedan slänger jag mig in i leken med barnen. Jag är en häst, en hund, en groda osv.
09.30 skall barn två ha välling igen och sova en stund. Under tiden leker jag och barn ett. 10.30 börjar jag med lunchen och plockar undan lite. Barn ett har rivit ut alla flingor på golvet, hällt ut saften och gnuggat in sig med någon klibbig Cream. PUST, PUST, TORK, TORK!!! 12.00 äter vi tre lunch.
Spagetti med köttfärssås. Barn ett älskar det och äter upp en hel tallrik. Samtidigt försöker jag mata barn två som spottar ut allting. En salig röra blev det. Mat på väggar och stolar och en hög med disk som jag får ta senare när dom har somnat. En timme senare lägger jag först barn ett och sedan barn två. Ettan somnar på en gång medan tvåan som vanligt tar ca 30-40 min innan hon somnar. Som i en dröm upptäcker jag att jag har somnat. HJÄLP! Kan inte sova nu för jag har massor att göra. Har knappt hunnit ner för trappan när barn ett vaknar. Upp med henne, Gullar, leker och byter blöjor i omgångar. 15.00 vaknar tvåan, svettig och kissig. 16.00 skall ettan sova igen. I med välling och pust, pust, lek med ettan. 17.00 skall båda äta igen. Smörgås till ettan och smakportion till tvåan. Vi leker och busar till 19.00. någonstans här kommer pappan hem. Trött och eländig… vill hälst ta det lugnt och ventilera framför teven om vad som har hänt under dagen. Han undrar också om det finns mat färdigt… Tick tack, tick tack… nu bryter åskan ut. – Mat! Jo visst, det finns köttfärssås, men hejsan, kul att träffas. Barnen skall snart sova men jaa… du kan ju alltid träffa dom till helgen. Får lite åskväder tillbaka om att jag inte respekterar att han jobbar för våran skull och kunde inte komma hem tidigare på grund av det ena med det andra… Har inte tid att bråka för nu skall barnen badas. Fyller badkaret och in med båda två. Barn ett gnuggar in en massa schampo i tvåans hår. Hon skriker och gråter och det är skit jobbigt att få bort. Duschar, smörjer dom och nu är det dags att gå till sängs. Tvåan somnar på en gång med vällingen som vanligt. 20.30 till 21.30 läser jag och ettan böcker. Hon dricker sin välling och somnar så småningom. Vad skall jag göra nu? Sova? Nej, är alldeles upp i varv för det. Ta disken? Orkar inte och vill inte väsnas. Plocka alla leksaker? Nep. Ta en dusch? Nep. Älska? Alldeles för arg på honom. Skriva? Ja, det är precis vad jag gjorde i kväll.

KRAFT Ja det kan man säga att man har.

Marija

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade