About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

måndag 8 november 2010

Om Kärlek

Kärleken är det som berör oss människor allra djupast. Kärleken har många ansikten, men en sak har de alla gemensamt, den grundas på ett ömsesidigt givande och tagande. Det finns lika många sorters kärlek som det finns relationer, men i grund och botten är de alla besläktade. Vår förmåga att bli förälskade bygger på våra erfarenheter av kärlek mellan barn och föräldrar, vår inställning till medmänsklig kärlek och vår förmåga att älska oss själva.
I kärleken kan man finna kraft att förändra sig själv och sin tillvaro till något mer levande. Det kan och ska ta tid. Vad vi kan få och ge är en mogen kärlek som kräver anpassning och respekt. En kärlek mellan jämnlikar som ger många chanser till utveckling.
Förälskad kan man bli, när man hungrig går omkring och längtar efter närhet och ömhet och träffar någon med samma behov. Någon som i viss mån motsvarar ens inre och yttre drömbild av partner. Förälskelsen kan övergå i kärlek om man har haft tur och verkligen mött någon som man passar ihop med. På det viset kan man skapa en relation, som bygger på ömsesidig aktning, respekt, sensualism och utveckling.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade