About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

söndag 12 februari 2012

Inspirerande livssamtal med Marija Angeliva

Idag tänkte jag dra igång med den intressanta serien av intressanta livssamtal här på bloggen. Det är alltså samtal med någon person som jag mött och som inspirerat mig på ett eller annat sätt och som jag känner jag vill dela med mig av till Er.

Så spänn fast säkerhetsbälten nu kör vi:)

Min första gäst är Marija Angeliva, från Torslanda utanför Göteborg, som jag kom i kontakt med  i mitt arbete som lärare/coach på Akademi Coachstjärnans utbildningscenter här i Göteborg där Marija utbildat sig till professionell coach.För andliga Marija är Gud och andligheten viktig
även om hon inte springer i kyrkor
 som hon själv uttrycker det
Låt oss då få höra vem är Marija Angeliva?
Ja mitt namn är alltså i dag Marija Izabella Angeliva. I dag är jag frisör, massör, mentor i meditation, Coach inom mindfulness & andlig personlig urveckling. 
(Mindfulness innebär allt som en människa behöver för att berika sitt liv på alla plan. Vilka problem du än må ha i ditt liv så hjälper mindfulness dig att förbättra ditt liv. En form av stresshantering kan man säga. Ju mer du utvecklar din medvetenhet genom meditation, personlig utveckling och låt oss säga mindfulness desto rika blir ditt liv på alla plan. )
Hur har vägen fram till ditt nuvarande yrkesval sett ut?
Genom mina 20 år som frisör och massör har jag träffat oberäkneligt många olika människor med olika problem och jag har varit en magnet för just att få höra allas problem och hjälpa till. Men någonstans på vägen blev jag utbränd och orkade inte bära allas problem mera så jag valde en lätt väg: jag gifte mig med en rik man som jag trodde skulle ta hand om mig. Vilket han faktiskt gjorde materiellt men tyvärr fanns han själv inte vid min sida. Bara hans saker och pengar och snart mina två barn.  Detta väckte mig till insikt. Detta blev svaret på min ständiga fråga: Vad är meningen med livet...
Så med all lyx och två barn omkring mig insåg jag vem jag är. Jag är inget av det jag hade eller trodde skulle hjälpa mig. Jag ville ju ha närhet, uppmärksamhet, inspiration, kärlek, passion och äventyr med min man. Och hur skulle jag få det?  Genom att befria mig själv. Jag hade hamnat i en master slave situation. Men mastern visste tyvärr inte hur kreativ och fantasirik slaven var. 
Något som följt mig och som varit viktigast i mitt liv är min tro På GUD trots att jag inte varit eller är någon som springer till kyrkor. Men Gud har funnits med mig, i mina drömmar, meditationer, räddat livet på mig ett flertal gånger och nu var det dags igen:
En dag, bara av ingenstans blev jag utsläng av barnens far både från mitt jobb vilket jag hade i hans källare och huset som ägdes av hans AB bolag. Han hade träffat en ny kvinna som inte var så Andlig. Han behövde nämligen urladdningar! Jag hade knappt tre månader på mig att hitta boende och jobb. I detta läge hade jag i vanliga fall blivit förkrossad, deprimerad, arg, ledsen, frustrerad mm. men i stället hade jag två år innan börjat meditera, blivit mentor i meditation i Indien och utvecklat en hög medvetenhetsnivå vilket hade gjort mig lugn och glad. Klart att jag blev ställd när jag fick beskedet men jag satte mig den kvällen och bad till GUD som jag aldrig bett förut och någon dag senare hade jag hittat lokal genom en annan Andlig vän som ville starta eget med mig. Några dagar senare fick jag kraft att ta mig till en bostadsförening och vips hade jag lägenhet utan att behöva stå i kö. 
Det blev tufft att börja om från början. Från ingenting. Det var tufft att inte få träffa mina barn  varje dag men jag samla min kraft genom bön, meditation och andlig personlig utveckling. Snart blev jag även diplomerad och certifierad coach vilket hjälpte mig på vägen att även hjälpa andra i min situation. Än i dag är meditationen min främsta källa där jag samlar min kraft och klarar av livet med ett leende på mina läppar varje dag oavsett vad som händer.
NU är "magic" för mig förklarar Marija som lärt sig leva i nuet
Berätta om ett "magic moment" i ditt liv som påverkat dig i positiv riktning
Ett Magic moment i mitt liv är faktisk just NU. Jag har upptäckt nuet. Jag har övat mig att leva i nuet och vara tacksam och uppskatta det som pågår just nu, Och just nu sitter jag och skriver något som ger mig energi. Jag har attraherat fram en ny jätte stor lokal till mitt företag, jag håller på att få barnen fler dagar och mannen som kanske är mannen i mitt liv sitter framför mig på Skype. Jag skall träffa honom i Tyskland på måndag. Det är en man som jag känner sedan barndomen. Av en slump hittade vi varann på FB. I detta NU upplever jag Magic. Jag tänker inte på vad som kommer att hända eller vad som hände utan vad händer nu... Nu är Magic för mig.
Hur tacklar du motgångar på bästa sätt?
I dag tacklar jag motgångarna just genom att vara närvarande i det som händer. Att tillåta det som är få vara och passera i sin egen takt. Att inte pressa fram situationer utan acceptera och respektera det som är oavsett om det som är, är jobbigt, sorgligt eller tråkigt på något sett. Att bara få vara i nuet, utan tankar, utan känslor, utan stress och press utan en vetskap om att allt är väl och jag är precis där jag skall vara. 
Har du någon förebild och vad gör denne speciell för dig?
Min förebild är min Mamma. Hon är den mest kärleksfulla människa jag träffat i fysisk form i hela mitt liv. Och inte för att hon är min mamma utan för det verkligen är så. Hon är verkligen fantastisk människa. Hon kom till Sverige som 16 åring och fick mig när hon var sjutton. Hon har varit gift med min Barbariska far i alla år. Tagit hand om honom, mig och min syster och jobbat max för att kunna leva och ge oss allt vad vi ville ha. Hon har stället upp och ställer fortfarande upp 100% Det är sällen hon säger Nej till något. Hon kan minsann bli arg men då är det befogat. Hon ger med hela sitt hjärta och ler med hela sin kropp. Vi skrattar jämt till hennes tokiga humor och gränslösa fotbolls fanatism. Hon älskar fotboll och kommer sannerligen i nästa liv att spela någon form av sport där hon kan tävla och vinna.  Min mamma är kärleken personifierad. Och jag önskar att fler mammor vore som hon. Då skulle det ske mindre våldtäkter, mer respekt till sina föräldrar och framför allt Kärlek. Astrid lingren sade: Ge barnen obegränsat mycket kärlek så kommer vettet av sig själv och det är precis så det har varit med mig. Min mor gav mig obegränsat mycket Kärlek. 

Marija bredvid en avbild av den buddhistiske ledaren Dalai Lama. 

Om du fick ge mina läsare två tänkvärda råd, vad skulle det då vara?
Jag vill dela med mig två fantastiska råd som kommer att hjälpa dig i livet utan slut: 
1, bli sams med dina föräldrar och syskon om du inte redan är det. Och när jag säger sams betyder det att du förlåter dem allt som du känner har varit orättvist gentemot dig. Samtidigt förlåter du dig själv för allt orättvist du gjort mot dina föräldrar och syskon. Ibland tar en sådan här försoning litet tid. Den dagen Du kan umgås med dina föräldrar och syskon med kärlek och vetskap om att det inte spelar någon roll hur de har varit eller i nuläget är, att det är Ok så som det är du försonad. Detta är en känsla av glädje och behag. Du känner ingenting annat när du pratar eller träffar dem än behag. Då har du kommit i land med bearbetningen av din familj. Om det är så att du råkat ut för mycket jobbiga händelser kan det vara bra att söka upp en terapeut eller psykolog för att få hjälp med bearbetning och befrielse. Om du känner att det inte hjälpte sök upp en annan tills du är helt klar med detta. I sanning kan jag inte med ord beskriva hur underbart det är att välkomna sin familj oavsett hur den har varit. De är dina rötter och de vill dig väl oavsett på vilket sätt de har visat det på.
2, Bli sams med dig själv. Vem är du? Vad vill du? Vart är du på väg? Varför är du här? Vilken väg i livet skall du vandra för att bli ditt bästa jag? Trivs du med dig själv? Trivs du där du är? Hur tar du hand om dina barn? Gör du rätt i livet? Detta är frågor som är grundläggande i livet för att du skall bli ditt bästa Jag. Om du inte kan svara på dessa frågor lever du i dimman och kan inte se klart. Befria dig från dina skuggor! Vilka är dina skuggor? Vad hindrar dig i livet för att du skall bli ditt bästa Jag? Ibland behöver man hjälp för att hitta sig själv. Vi är många coacher, mentorer, andliga ledare, terapeuter , psykologer mm som kan hjälpa dig till insikt med ditt liv. Och leta tills du hittar den ledare som hjälper dig att hitta DIG och inte efterlikna någon annan. För du är unik och har en alldeles egen funktion här i livet. Oavsett vad du gör så är det du gör betydelsefullt. Du kan vara en tre barnsmamma som ingen utbildning har och en man som inte är snäll och du lider i din situation. Tro mig! Det finns hjälp och det finns hopp för det finns änglar överallt. Du behöver bara ha modet i blodet att vilja göra en förändring.
Jag önskar Er alla ingredienserna som universum och livet kan ge Er för att Ni skall bli det bästa Ni kan bli i detta livet.
Med kärlek från hela mitt hjärta/Marija Izabella Angeliva
Tack Marija för att vi fick förmånen att göra ett inspirerande livssamtal med dig

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade