About Me

Min bilder
meditativtliv
Jag är en självständig och bestämd människa som älskar Livet och allt som finns i det.Mitt motto är "Ge allt och få allt"
Visa hela min profil

Översätta

lördag 29 januari 2011

I livet utan slut

Du befinner dig precis ingenstans i ingenting. Allt du ser, hör, känner, är eller vet är ingenting. Materia som kan försvinna när som helst. Du är den du är och du är ingen. Varje del av dig har en känsel och känner av impulser, energier, stickningar, blockeringar, smärta, glädje mm. Du känner din kropp därför är du. Ditt inre centrum (det stora inom dig) känner ingenting men vet allting. Det stora inom dig är redo närhelst du vill att styra det du känner, tänker och gör. Genom dina känslor, tankar och fysiska varande kan ingenting berätta allting för dig. Det enda du behöver göra är att vända dig inåt. Det enda du behöver göra är att sitta still, vara tyst och tillåta dig själv att andas djupa andetag samtidigt som du upplever dina andetag. Lyssna på dina andetag och iaktta hur magen går in och ut när du andas. Tillåt dig själv att försvinna i tomma intet utan krav och förväntningar om svar på något.
Du bär nämligen på alla svar inom dig, i det stora inom dig, i det centrum som är ditt sanna jag, det som aldrig kan dö eller skada dig på något sett, det som du ibland kallar för magkänslan men som du ofta inte vågar lita på. När du tvekar är du inte i kontakt med ditt inre centrum. Genom att våga ta risker stärker du ditt inre centrum. Det centrum som jag kallar ingenting som vet allting. Detta inre centrum kan du lära känna genom att vara modig och bestämd. Om du gör fel är du på rätt väg för då har du lärt dig något.
Det största du kan ge dig själv är din egen fullkomliga uppmärksamhet: Vem är du?

*forts följer snart...
söndag 9 januari 2011

Är du säker på att du vill skaffa barn???

Önskar att alla tänker om några gånger innan de skaffar barn:
Kan jag leva med mannen/kvinnan när jag blir gammal? Gör han/hon som jag vill? Gör jag som han/hon vill? Kommer han/hon på första plats för dig? Kommer du på första plats för honom/henne? Hur Blev ni uppfostrade? Är ni färdiga med er själva? Kommer ni att klara er på en lön?
Det är heligt att skaffa barn. Ditt barn skall göra världen till en bättre plats att leva på. Hur har du medverkat för att göra jorden till en bättre plats att leva på? Varför vill du skaffa barn? För att andra har det och så har det alltid varit? För att ha någon att ta hand om? Hela jorden behöver bli omhändertagen!!!

I dag är det söndag och det är den söndagen när morgondagen tar dem ifrån mig för att de skall till sin pappa en vecka och det lyder så här:
- Mamma jag hatar söndagarna hos dig för jag måste till pappa i morgon men jag älskar söndagarna hos pappa för jag vet att jag skall till dig. Sedan följer en timme gråt där jag som mamma förvandlas till en sten. Inget fungerar. Tröstar jag blir det ännu ledsnare. Stålsätter jag mig får jag ångest.

Så snälla! Tänk om innan ni skaffar barn. Det är jobbigt för de små liven. Meningen med livet är inte reproduktion. Meningen med livet är att lära sig villkorslös kärlek till allt som existerar. Det är endast hjärtat som besitter denna kraft. Använd den.


Marija Angeliva
lördag 8 januari 2011

Låt inte tiden styra dig. Gå till handling och granska kritiskt det du har gjort



När du känner dig hoppfull är det lätt att gå till handling med saker och ting (ingen konst alls) Men Det största miraklet sker faktiskt när du förmår dig själv till handling trots att du inte känner stort hopp. Kanske är det själva handlandet som stimulerar hjärnan och ger dig hoppet tillbaka. Jag kan inte riktigt säga varför detta fungerar men jag vet bara att det gör det. 


Genom att skapa en vision av den framtid du vill ha kan du lättare ta dig dit. Här kommer några super frågor för att skrida till handling med:

Vad ser du som din främsta livsuppgift?


Vilka drömmar har du haft eller har fortfarande beträffande ditt liv?


Vad är meningen med ditt liv här på jorden?


Vad är meningen enligt din uppfattning med att vi människor finns till?


Finns det något område där du särskilt känner att du kan göra en insats?


Vad är det som får dig verkligt engagerad?


Vad är det som får ditt hjärta att sjunga?


Vad är det du framför allt vill göra när du väl fått rätsida på problemet?


På vilket sett kommer du att uppträda annorlunda när problemet är ur vägen?


Hur kommer andra märka att du inte brottas med problemet längre?

Ett bra sätt att svara på dessa frågor är att sätta sig i total tystnad och bara vara med sig själv en stund. Andas och tänk endast på andningen en stund. Börja ställa frågor efter en stund, fatta pennan och låt alla svar som kommer till dig hamna på pappret. Det spelar ingen roll vad svaren blir. alla svar är bra och betyder någonting. Du kanske inte förstår det i stunden men det kommer. Jag lovar. 
Något som jag har upptäckt är super effektivt är att ta fram hinder efter varje fråga/lösning. Fråga dig själv: Vad kan hindra mig? När du ser dina hinder kan du lättare ta dig igenom dem.


Love you
Marija Angeliva

Twitter

Flag Counter

free counters

AddThis

Bookmark and Share

Ads

Bloggintresserade